Ørret- og røyefiske Rv 504

Publisert av: Tor Inge Torgersen 22. juni 2016

"Rv-504 fiske", det beste ørretfiske i Rogaland sies det. Om dette er sant eller ei er vel opp til hver og en å bedømme.

Mye småfisk, men fullt mulig å få riktig fin fisk!

 

At området har fine plasser å fiske fra er helt sikkert. Størrelsen på fisken er stort sett i det minste laget. Det er kun et par vann av de 15 vanna som inngår i det felles fiskekortet for RV-504 fiskje som huser storfisk.

Enkel tilkomst til mange av vannene

Om du kommer fra E39 fra Stavanger eller motsatt vei tar du av ved Bue. En kort kjøretur fra E39 og du er ved første vannet som heter Røyslandsvannet. I dette vannet finner du både røye og ørret, men fisken er liten. Er du heldig bikker den kanskje 200g. Mye fisk her, men som sagt veldig liten! Fortsetter du vestover kommer du til flere vann som ligger helt ved veien. Her er det bra med fisk, men også her er den liten. Litlavatnet, et grundt og lite vann som henger sammen med Oslandsvannet har gitt noen fine fiskeopplevelser. Her er det mye fisk som varierer litt mer i størrelsen. Her har vi fått fin stekefisk! Det kjekkeste her er at kondisjonen er veldig bra. Om du får en 200 grammer på kroken gir den deg faktisk litt motstand.

Sportfiskerens favoritt?

Fortsetter du lenger vestover kommer Mellomstrandsvatnet, også kalt Mælandsvatnet om du sjekker i Google Maps. Hva som er riktig navn her er jeg usikker på, men i RV 504 fiske sin egen kartfolder er vannet kalt Mellomstrandsvatnet. Dette tiltrekker seg mye sportsfiskere og er et veldig populært fiskevann. Om du skal få storfisken er dette mulig i Mellomstrandsvatnet, men tar du turen et par minutter videre får du Storamos på venstre side. Her er det fisk i alle størrelser. Fra små 150 grams til kilos fisk. Storamoset er også et populært alternativ om du vil prøve lykken på isfiske etter Røyen.

Litlamoset får du på høyre side. Her er det godt med fisk i fin størrelse. Noen storfisk har vi ikke fått her. Kjører du enda lenger vestover får du Holmevatnet eller Holmavatn som det også kalles. Dette vannet ligger rett ved Holmavatn Undsoms- og misjonssenter. Her er det en stor parkeringsplass som kan benyttes om du vil fiske i Holmevatnet. I dette vannet har vi kun fått 200-300g fisk.

Andre vann

Det er også andre fiskevann som inngår i Rv 504 fiske og her kan nevnes Hellevatnet (Hedlevatna), Husavatnet, Kappatjern, Romavatnet og Stevetjern.
Har testet Hellevatnet (indre), Kappatjern, Husavatnet og Stevetjern. Sjekk ut linkene under for å finne detaljerte rapporter for flere av fiskeplassene tilhørende Rv 504 fiske.

Nå kan du kjøpe fiskekort til RV-504 vannene på Mittfiske.no

Kjøp fiskekort for Rv 504 vannene her


Har du prøvd RV-504 fiske? Da har du kanskje bilder eller annen informasjon som du ønsker å dele med andre fiskeinteresserte?
Du kan dele ved å benytte kommentarfeltet i bunn av siden 🙂

 

4 brukerkommentarer til Ørret- og røyefiske Rv 504

 1. ******** sier:

  Trenger jeg fiskekort på disse ?
  Hvor kan jeg kjøpe fiskekort ?

  1. Ralf Dietrich sier:

   Hei,
   takk for henvendelsen.
   Ja, du trenger fiskekort for disse.
   Legger ved link hvor du enkelt kan kjøpe fiskekort. https://mittfiske.no/fiskekort/rv-504/
   Siden viser også oversikt over alle vann som er inkludert i fiskekortet.

   God helg.

   Med vennlig hilsen
   Ralf Dietrich

 2. aud****** sier:

  Hei er der minstemål på noe fisk?

 3. Tor Inge Torgersen sier:

  Nei, det er ikke noe minstemål. Behold all småfisk 🙂

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MittFiske.no AS – Postadresse: Haugvegen 14, 4353 Klepp Stasjon – Tlf: 465 24 032   –    Copyright (C) 2016-2020 : Mittfiske.no AS