Fantastisk fiskeplass litt over en times kjøring sør for Stavanger

Publisert av: Tor Inge Torgersen 23. oktober 2018

Er det vanskelig å finne fiskeplasser med fiskekort hvor du kan få ørret over 1 kg?
Her skal jeg tipse om et område med supert fiske!

Tiden var inne for en ny familiefisketur med overnatting i telt. I forkant av turen pratet vi med en del grunneiere i Hauge i Dalane og hadde fått tips om flere plasser hvor det skulle være bra fiske. Valget denne gangen falt på fiskevannene som inngår i Eiavatnet, Evja og Bogstad fiskekortet som ligger i Hauge i Dalane.

Ørret tatt i Bogstadtjørna

Ørret tatt i Bogstadtjørna

 

Veibeskrivelse

Vi fulgte E 39 sørover fra Sandnes til Helleland og tok av til høyre like ved den gamle togstasjonen på Helleland og inn på Eiaveien/Fv32 og videre et lite strekk på fylkesvei 501. Regner med vi brukte ca. 20 min å kjøre fra Helleland og til parkeringsplassen hvor turen startet.

Veibeskrivelse Fiske i Eiavatnet, Evja og Bogstad

Litt om fiskevannene

I fiskekortet inngår 4 fiskevann som ligger forholdsvis nær hverandre. Disse fiskevannene er Eiavatnet (en liten sone), Evjatjørna, Ytre Evjatjørna og Bogstadtjørna. I alle vannene finnes ørret. I Bogstadtjørna er det også flott røye. Bogstadtjørna er kjent for å være et meget godt røyevann ved isfiske.

Evjatjørna og Ytre Ejatjørna ligger like ved Fv 501 og siden vi ville bort fra vei og støy og hadde telt med oss ble Bogstadtjørna valgt som turmål. En praktisk ting som 4G dekning var det på plassen.

Evjatjørna

 

Ytre Evjatjørna

 

Parkering og start på turen.

Vi parkerte ved fylkesvei 501 – på tilrettelagt parkering, i sørenden av Ytre Evjatjørna. Vi tok sekkene på ryggen og fiskeutstyret med oss og gikk ca 30 minutter inn til Bogstadtjørna. Det var her traktorvei nesten helt frem. De siste 2 minuttene gikk vi på en «ATV vei».

 

 

Bilder av veien inn til Bogstadtjørna

 

Bogstadtjørna – En perle av de sjeldne

Helt ved vannet var den en fin plass for telt og primus, sist nevnte skulle vise seg og bli brukt mye for tilbereding av fiskefangst.

Ved Bogstadtjørna er det flere plasser hvor en kan sette opp teltet

 

Ungene fikk en opplevelse de sjelden vil glemme

Ungene tok frem fiskestangen umiddelbart og fiskingen var igang. Det ble fisking med makk og sluk. Fisken i Bogstadtjørna beit på begge deler.
Det ble dratt opp 5 fisker denne dagen, Ørret og Røye. Den minste var 500 gram og den største kanskje 1,5 kg? (vi hadde ikke vekt med oss)

 

Fiske i Bogstadtjørna

Ingen ting smaker som egenfanget fisk

 

 

 

 

Flere bilder og informasjon fra Bogstadtjørna finner du her

 

Fiskekort

Om du vil fiske i Bogstadtjørna eller i et av de andre vannene som inngår i fiskekortet for Eiavatnet, Evja og Bogstad kan du kjøpe det på MittFiske.no.

Kjøp fiskekort

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MittFiske.no AS – Postadresse: Haugvegen 14, 4353 Klepp Stasjon – Tlf: 465 24 032   –    Copyright (C) 2016-2018 : Mittfiske.no AS