Familievennlig og eventyrlig ørretfiske i Lysefjordheiene i Sirdal!

Publisert av: Tor Inge Torgersen 16. januar 2017

Lysefjordheiene og området rundt Nilsebu nord-vest i Sirdal byr på spektakulær natur og fiskeopplevelser du skal lete lenge etter! I området finner du mange ørret- og røyevann som huser fisk i alle størrelser.

Naturen og dyrelivet
Hjelmelandsheiene byr på storslått natur, rikt dyreliv og ikke minst så finner du noen av de beste fiskevannene i Rogaland i dette området.
Skal du utforske området kan turistforeningen sin hytte på Nilsebu være en god base. Hytta på Stakken kan også være et godt alternativ.

Et familievennlig fiske-eldorado
I vannene i området kan du stifte bekjenskap med både ørret og bekkrøye. På våre turer har ørret’en vært mest bitevillig, men noen bekkerøyer ble det. Størrelsen varierer, men vi fikk fin stekefisk i alle vannene vi prøvde fiskelykken. Større fisk kan du absolutt få. Ørretter på over kiloen lurer i flere av vanna og under en prat med noen andre fiskere fikk vi vite at det var tatt en ørret på ca to kilo i et av vannene i området mens vi besøkte fiskeparadiset. Plassen er fantastisk flott og er familievennlig.

Turistforeningen har en båt som kan lånes i høysesongen og da er det mye enklerere om en vil ta med barna på tur. Du kan også booke rom i forkant slik at du er sikker på å få en seng å sove i. Om du reiser utenom sesongen anbefaler jeg ikke å ta med for små barn på turen. Fra parkeringsplassen inn til Nilsebu-hytta tar det 3-4 timer å gå avhengig av hvilken form man er i.

Elva på vestsiden av Nilsebuhytta som renner ut i Nilsebuvatnet er overbefolket av små røye og ørret, men om du prøver på de riktige plassene kan du få riktig fin fisk.
Ungene storkoste seg i elva da småfisken bet på kroken straks de hadde fått snøre uti.
Skal du gi ungene en god fiskeopplevelse er elva bankers.
Det er også en elv på østsiden av hytta. Den hadde for stor vannføring når vi var der og med tanke på barnas sikkerhet så fisket vi ikke i den elven.

Om en vil utforske området anbefaler jeg en tur innover Storådalen. Her er det rikelig med fiskeplasser og absolutt mulighet for å få riktig fin fisk.
Jeg vil også anbefale Storhillevatnet, et vann jeg har fisket i flere ganger. Kommer du fra parkeringsplassen ved Nilsebudammen kan du følge merket sti mot Stakken. Det tar vel en god halvtime å gå til vannet. Om du vil ta turen videre inn til hytta på Stakken kan du prøve fiskelykken i Stakkavatnet.

Hvordan komme dit?
Dette fiske-eldorado’et ligger nord for Lysebotn som ligger innerst i Lysefjorden.
Det er en bom som sperrer for transport. Her må en få lånt nøkkel eller som vi, reiste sammen med Turistforeningen som hadde nøkkel til bom. Sjekk Turisforeningen eller Lysebotn camping for mer info.

 

KART

 

Kart hentet fra UT.no

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MittFiske.no AS – Postadresse: Haugvegen 14, 4353 Klepp Stasjon – Tlf: 465 24 032   –    Copyright (C) 2016-2020 : Mittfiske.no AS