6 tips for en vellykket fisketur med barna

Publisert av: Ralf Dietrich 21. oktober 2017

For nybegynnere er det ofte vanskelig å komme i gang med fisketurer. Hvor skal vi? Er det lov å fiske? Får vi fisk der? Hva slags utstyr?
Mange spørsmål og barrièrer som gjør at gode intensjoner om å dra på fisketur og gjøre noe kjekt sammen ender i frustrasjon. Jeg er fritidsfisker selv og gir dere et par tips for å komme i gang med en vellykket fisketur for hele familien. Det viktigste med en gang: Gjør det enkelt.

Fisketur tips # 1: Finn en fiskeplass hvor det er enkelt å få fisk

For barna er det viktigste å få fisk.

Å kjenne det rykker i stangen og senen, se fisken sprelle og hoppe. Dette gir ungene dine fantastisk gode fiskeminner som varer livet ut.

 

Fisketur tips # 2: Start med en kort tur

Det er mange fiskeplasser i nærheten av veien.

Spar villmarksturen til senere. Blir barn sliten på en lang tur i fjellet så kan turgleden bli liggende igjen på veien. Gjør det enkelt for både barna og deg selv. Sjekk reisevei og parkering før du starter turen.

 

 

 

Fisketur tips # 3: Utstyr

Enkel utstyr holder i starten!

Du trenger ikke gardere deg slik som han her på bildet 🙂
Uansett er det viktigere å hjelpe barna enn å fiske selv.

Du får gode fiskesett med utstyr for under 500 kr.
Et lite tips: En meget god sluk vi har god erfaring med kan du få kjøpt på Biltema til en rimelig pris.
Selv har jeg begynt med en enkel teleskopstang til en rimelig penge og har etterhvert oppgradert til et sett fra Abu Garcia til 600 kr. For å være helt ærlig blir det like mye fisk på den gamle stanga :-).

På fisketur med mark og dupp

Mark og dupp er en metode som er godt egnet for nybegynnere og barn. Under har jeg laget en enkel skisse for å vise hvordan et oppsett med dupp og mark kan se ut.

Det er mange måter å tre på marken på kroken. Her ser du en variant. Det viktigste er at det er "godt" med agn på kroken. Jeg tror det er en myte at kroken ikke må vises, så du trenger ikke tenke så mye på det.

Fisketur tips # 4: Ut på tur

Ikke la barna bli våt eller la dem fryse. Ha også noe godt på lur i bagen 🙂

Klær etter vær, Kvikklunsj, varm sjokolade, sitteunderlag og kamera er greit å ha med.
Mer informasjon om tur og pakking for tur finner du på Turistforeningen sin side.

Fisketur tips # 5: Fiskekort og spesielle regler for fiske

Sjekk om du trenger fiskekort.

Ikke alle har utsalg av fiskekort via nett eller mobil. Noen vann har også spesielle regler for fiske. Er du usikker skal du høre med grunneier. For å gjøre det enkelt velg heller kjente vann hvor du finner enkelt informasjon. I Rogaland er for eksempel RV 504 fiske eller Lutsivatnet gode alternativer.
Mer informasjon om lover og regler finner du for eksempel på Norsk jeger og fiskeforening sine sider.

Fisketur tips # 6: www.mittfiske.no

På MittFiske.no får du utfyllende informasjon om fiskeplasser.

På kartet ser du hvor vi har laget rapporter fra fiskeplasser slik at det blir lettere for deg å finne en fin fiskeplass som dekker ditt behov. Dette kan være hvor du kan parkere, kjøpe fiskekort og ikke minst om det er barnevennlig. Test siden og finn en fiskeplass i nærheten av der du bor. Krysser du av familievennlig i filteret vises fiskeplasser som huser mye fisk og som ofte gir fisk på kroken. Det er ikke rekordfisken du kommer til å fange, men barna vil i hvert fall ha gode muligheter til å få fisk.

Skitt fiske.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MittFiske.no AS – Postadresse: Haugvegen 14, 4353 Klepp Stasjon – Tlf: 465 24 032   –    Copyright (C) 2016-2020 : Mittfiske.no AS